Ski instruktor - Dejan Filipović - Časovi skijanja za sve uzraste - Program

Prijave su u toku!

Ulepšajte vaš zimski odmor i izaberite program skijanja koji vam najviše odgovara!

Nastava se izvodi individualno ili u manjim grupama do najviše 5 polaznika. Ovakav pristup isključuje mane i greške  učenja u velikim grupama. Početnik će zavoleti skijanje brzo, naučiti osnove skijanja i vremenom usavršiti tehniku.

Program koji se na časovima skijanja primenjuje, baziran je na postavkama opšte pedagogije i na usvajanju odgovarajuće skijaške tehnike. Treninzi su raznovrsni, dinamični i zanimljivi, a vežbe koje se koriste u metodici direktno su vezane za biomehaniku skijanja.

U obuci je princip individualizacije, postupnosti i sistematičnosti najbitniji, što znači da se obraća velika pažnja na individualne karakteristike polaznika i na osnovu toga se  planira i programira trening. Čas je veoma zanimljiv, jer deca uče kroz igru,  a u početku prisutana je i dodatna motivacija (slatkiši).

Ski instruktor

Program obuke skijanja za decu od 4 do 12 god.

Metod rada sa decom se razlikuje od obuke sa odraslima najviše jer je igra osnovno sredstvo za rad. Deca imaju slabo razvijene kognitivne sposobnisti gde se misli najviše na pažnju koju je jako teško održati. Zato se koriste posebne tehnike da bi se održala motivacija do kraja obuke.

Program je prilagodjen uzrastu i mogućnostima dece. Dugogodišnje iskustvo i kvalitet rada su garancija da će vaša deca vrlo brzo i na pravilan način savladati tehnike skijanja.

Lična demonstracija  prilikom koje se deci pokazuje šta treba raditi je ključna kod obuke skijanja. Obzirom da se radi o deci, veoma je bitna i pohvala kao ohrabrenje da se nastavi sa vežbanjem.

Tokom obuke skjianja deca razvijaju i unapredjuju sve psiho-fizičke sposobnosti što je jako bitno za dalji rast i razvoj.

Obuka se vrši individualno ili u jako malim grupama u zavisnosti  od uzrasta do najvise tri sa mladjom, predškolskom decom i pet u grupi sa mladjom, starijom školskom decom.

ski instruktor - dejan filipovic - kopaonik

Program obuke skijanja za tinejdžere od 13 do 19 god.

Posebna grupa su tinejdžeri ili adolescenti. Obuhvata period prelaska iz detinjstva  u zrelost, od trinaeste do devetneste godine. 

Osetljivi, emotivno burni, skloni samopotvrdjivanju i dokazivanju zahtevaju posebnu pažnju prilkom planiranja i programiranja vežbanja. 

Bilo da se radi o početnicima ili onima koji žele da unaprede svoju tehniku skijanja, moraju se postavljati stalno novi izazovi koji su u sferi njihovog interesovanja. 

Instruktor mora biti  autoritet, a to postiže svojim stavom, veštinom i obrazovanjem. 

Dinamičan i pre svega zabavan program, koji zahteva ova grupa polaznika, je svakako obogaćen najsavremenijim tehnikama i metodama skijanja. 

Prelazak sa početnog na napredni nivo skijanja uveliko je olakšan primenom pristupa koji daje savršene rezultate, već godinama unazad. Svakom polazniku se posvećuje maksimalna pažnja.

ski instruktor - dejan filipovic - kopaonik

Program obuke skijanja za odrasle

Odrasli  i adolescenti su u prednosti kod učenja novih i nepoznatih stvari u odnosu na decu, upravo zbog razvijenijih kognitivnih sposobnosti. 

Skijanje je takav sport koji ne poznaje ograničenja u dobi. Ako želite da unapredite svoje skijaško znanje i tehniku ili tek započeti svoju skijašku avanturu ne obazirite se na godine. 

Nikad nije kasno.

Vežbe prilagođene odraslim početnicima, pravilna demonstracija, asistencija kao i  veliki broj ponavljanja najvažniji su preduslovi kod obuke skijanja.

Strah je prisutan kod odraslih tokom učenja skijanja zbog svesnosti rizika ovog sporta. Zato je i obuka prilagodjena upravo njima. 

Zagrevanjem pre treninga i postepenim učenjem tehnike, rizik od povrede sveden je na minimum. 

 

ski instruktor - dejan filipovic - kopaonik

Porodični paket

Porodični paket obuhvata skijaške programe posebno namenjene i prilagođene porodicama sa decom.

Obuka traje nedelju dana po dva sata skijanja dnevno. Skijanje i učenje zajedno u porodici  je veoma zanimljivo jer predstavlja jedno nezaboravno iskustavo koje ćete sigurno dugo  prepričavati.  

Učenje je zabavno sa puno smeha i anegdota, što je svakako prednost gledano sa psiho-socijalnog  aspekta. 

Jedna od najlepših prednosti porodičnog zimskog odmora je kvalitetno vreme koje ćete provesti zajedno. 

Zajednički časovi skijanja će vam upravo u tome pomoći, dok se obilazi Kopaonik i stiču nova skijaška znanja i naravno nezaboravne uspomene.

Zajedno ćete naučiti kako staviti opremu, stajati na skijama, držati ravnotežu, hodati, ustajati, klizati i na kraju biti zadivljeni svojim skijaškim sposobnostima.

ski instruktor - dejan filipovic - kopaonik

Celodnevni paket

Celodnevno skijanje se preporučuje onima koji već znaju da skijaju, a želeli bi da usavrše i da upoznaju sve čari planine Kopaonik, kao i posebna mesta za koja znaju samo meštani  i dugogodišnji instruktori skijanja na toj planini. 

Ukoliko dolazite u većoj grupi i želite da skijate sa profesinalcem, da usavršite tehnike skijanja i svakako vidite nešto novo, ovaj program skijanja je pravi izbor za vas. Efektivno se skija minimum 4 sata dnevno.

Ukoliko niste skijali dugo i niste u top formi, svakako je poželjno da sačuvate svoju energiju tokom dana.  Ovaj program je upravo fokusiran na učenju tehnika koje će vam omogućiti dug i prijatan užitak kako na stazi tako i tokom obilaska. 

Celodnevni program skijanja će vam svakako dobro doći kao priprema za preostale dane vašeg boravka na Kopaoniku, kada ćete moći i samostalno da primenjujete stečeno znanje. Uštedite dok učite da skijate ceo dan!

ski instruktor - dejan filipovic - kopaonik

Skijamo i ove sezone na Kopaoniku!

Obezbedite svoje mesto na vreme!